Mød forfatteren Anna Elisabeth Jessen | Fællessang ved Simon Faber

Forfatter Anna Elisabeth Jessen
Forfatter Anna Elisabeth Jessen
Anna Elisabeth Jessen modtog i 2024 Sprogforeningens Sprog- og Kulturpris. Det markeres med et besøg af forfatteren på Flensborg Bibliotek den 24. februar og fællessang, som ledes af Sprogforeningens formand, Simon Faber.
Tid
15:00 - 17:00
Pris
Pr. person (inkl. fastelavnsbolle): € 8
I samarbejde med
Sprogforeningen i Sydslesvig
Adresse

Norderstraße 59
24939 Flensburg
Tyskland

I efteråret udkom Anna Elisabeth Jessens nyeste roman Verdensport.

I Verdensport har de to sønderjyske skibsrederfamilier Hassel og Nielsen vind i sejlene i 1937. Skibsfarten på verdenshavene blomstrer, og familierne ejer villaer og palæer i både Danmark og Fjernøsten. I krigsårene bor to drenge i familien Nielsens villa i Shanghai. Dansk-tyske Georg er sønnen i huset, og kinesiske Hai Song er familien Nielsens teaboy.

En polsk pige, Eva, arbejder også i huset, men pludselig er hun væk. De næste 80 år udfoldes konsekvenserne af de dramatiske og ikke mindst de hemmeligholdte begivenheder i krigens skygge.

 

Romanen er tredje, selvstændige roman i Jessens sønderjyske trilogi, som startede med Om hundrede år og Hjemsted.

En sønderjysk slægt

Anna Elisabeth Jessen debuterede som skønlitterær forfatter i 2019 med familiekrøniken Om hundrede år, der via skiftende perspektiver fortæller en sønderjysk families historie gennem flere generationer.

Hjemsted

I Hjemsted følger læseren flere personer i Haderslev-området.

Peter vokser op i det tyske mindretal. Hans fars skuffelse over det tyske nederlag i Første Verdenskrig præger Peters opvækst. Lærerinden Margrethe bliver leder af en af modstandsbevægelsens sabotagegrupper, mens nordjyden, Johannes, der er skuffet over det danske forsvar den 9. april, melder sig til tysk krigstjeneste.

Idéen opstod i Shanghai

“Idéen til romanen er gammel. I midten af 80'erne studerede jeg et år på et universitet i Shanghai, og mens jeg var der, kom Steven Spielberg til byen for at indspille filmen Solens Rige. Jeg og 199 andre udlændinge samt 5.000 kinesere deltog som statister. Og i ugerne, hvor vi gennemspillede Shanghai i 1940erne, blev jeg ven med en ældre kinesisk medstatist, der havde oplevet vesterlændingene og også dansk-tyske skibsredere, der boede i Shanghai under Anden Verdenskrig.

Dengang skrev jeg nogle artikler og lavede et par radioudsendelser. Så ideen til romanen har ligget og simret hos mig i mange år”, fortalte forfatteren til Sisse Tvegaard Andersen fra forlaget Gyldendal i oktober 2024.

Billetter

Entré: 8 Euro inkl. fastelavnsbolle.

Arrangeret af Dansk Centralbibliotek og Sprogforeningen i Sydslesvig