Foredrag & debat

Hitlers mænd: ”Danmarkskenderne”. Gestapo- og SD-folk fra Slesvig-Holsten

Juristen Eberhard Freiherr Löw von und zu Steinfurth med andre
Juristen Eberhard Freiherr Löw von und zu Steinfurth med andre
I dette foredrag fortæller Henrik Lundtofte om det slesvig-holstenske politi- og efterretningsfolks arbejde i Danmark under 2. verdenskrig. I kan glæde jer til et spændende indblik I politiapparatets metoder og radikalisering i nabolandet mod nord.
Tid
16:00 - 17:30
Pris
Pr. person: 38 kr.
I samarbejde med
Sydslesvigs Folkeuniversitet
Adresse

Norderstraße 59
24939 Flensburg
Tyskland

Juristen Eberhard Freiherr Löw von und zu Steinfurth var det nazistiske sikkerhedsapparats danmarksekspert.

Vigtig og tvetydig figur

Han var født i Haderslev – og Hans Hermannsen fra Flensborg blev en vigtig og tvetydig figur i Gestapo i det besatte Danmark fra april 1940 og helt til kapitulationen i maj 1945.

Foredraget vil kaste bredt lys over slesvig-holstenske politi- og efterretningsfolks arbejde i og med Danmark under 2. verdenskrig og giver indblik i det tyske politiapparats metoder og radikalisering i nabolandet mod nord.

Billetter

Foredrag ved Henrik Lundtofte, leder af Historisk Samling fra Besættelsestiden, Sydvestjyske Museer

Entré: 5 Euro

Om foredragsrækken “Hitlers Mænd”

I juni i år udkom “På førerens ordre. Hitlers mænd i Danmark 1933-1945” på Aarhus Universitetsforlag.

Danmarks militærstrategiske betydning og den særlige fredsbesættelsesordning, som var et særtilfælde i krigens Europa, var grundpiller i de tyske udsendinges fremfærd i Danmark. I foredragsrækken er der fokus på et udvalg af de embedsmænd, værnemagtsofficerer, politi- og SS-folk, der spillede en rolle i udfoldelsen af naziregimets besættelsespolitik – hvem var de, hvilken forskelligartet social, politisk og karrieremæssig baggrund bragte de med sig, og hvordan håndterede de det danske ”Sonderfall”? Samtidig kaster foredragene lys over de magtstrukturer og rammer, Hitlers mænd i Danmark var underlagt, og den politiske linje, de fulgte og førte.

Arrangeret af Dansk Centralbibliotek og Sydslesvigs Folkeuniversitet